Црн сладолед - хит за сликање на Инстаграм (фото)

Уличната храна низ светот е толку разновидна, што има моќ секој ден одново да нè изненадува. На пример, како новиот хит кој се прошири преку Инстаграм - црн сладолед.Сè започна од Јапонија, односно од црниот сладолед во облик на риба.

Потоа, трендот се прошири низ повеќе градови ви светот, па сосема очекувано, си го најде патот до славата преку Инстаграм.

Црната боја се добива со додатоци на активен јаглен, на кој му се додаваат ароми за помалку да се чувствува вкусот.

Ве интересира каков вкус има? Би пробале?


No comments

Powered by Blogger.