Голем пожар во центарот на Скопје


Во големиот пожар кој избувна денеска на пладне во близина на Градежното училиште Здравско Цветковски, изгореа бараките на поранешниот Заводот за урбанизам.

Нема повредени, средношколците беа навреме евакуирани од училиштето. Силниот ветер им ја отежна работата на пожарникарите, додека полицијата ги затвори за сообраќај околните улици.

No comments

Powered by Blogger.