Како изгледа страдањето поради нарушено ментално здравје?

Дестини Блу е уметник кој го користи својот креативен талент да ги поддржи оние (вклучувајќи се и себе) кои се борат со нарушено ментално здравје.„Јас сум уметник кој се бори со своите демони преку цртањето и отворено сум пишувала на оваа тема во врска со моите искуства поради нарушеното ментално здравје“, објаснува таа.

Низ серија моќни илустрации таа споделува како е да се живее со чувството на сомнеж, безвредност, како и помислата за самоубиство.

Нејзиниот профил на социјалната мрежа DeviantArt веќе има добиено награда, бидејќи луѓето го препознаа нејзиниот сиров талент, брутална искреност и желбата за споделување и помагање.

Дигиталните илустрации на Дестини се колоритни, а со помош на симболи и преку игра на зборови се опишува како изгледа здравствената слика на личност со нарушена ментално-психичка состојба.

„Ова е тешко време, но ќе поминам низ него. Знам дека не сум сама. Ви благодарам на сите за поддршката“, изјавила Дестини откако била однесена во болница поради лоша психотична епизода.

Погледнете ги цртежите на Дестини кои се моќни и откриваат една сурова вистина од сосема поинаков агол:No comments

Powered by Blogger.