Извлечено живо бебе од плиток гроб три дена откако мајката го оставила да умре плашејќи се од своите родители

НОВОПОВРЕДЕН ЗОРАН ЗАЕВ И УШТЕ НЕКОЛКУ ДРУГИ ПРАТЕНИЦИ ВКЛУЧУВАЈЌИ И НОВИНАРИ ПРИ НАПАД ВО СОБРАНИЕТО

Малото момченце било откриено во песок, сокриено под дрва откако работниците од околната фабрика го слушнале плачот.

Бебе беше извлечено живо од плиткиот "гроб" после три дена откако мајка му го оставила таму да умре. Девојката го оставила своето бебе во импровизиран гроб во близина на фабрика во градот Падок во Јужна Африка. Таа подоцна ѝ изјавила на полицијата дека го оставила своето бебе бидејќи била исплашена дека нејзините родители нема да ѝ доволат да има второ дете.

Нејзините колеги го нашле момченцето покриено со песок под дрва која таа ги земала од фабриката.

25-годишната девојка во полиција го признала тоа што го направила. Шефот на полицијата, Џералд Мфека изјавил: "На сослушувањето, мајката призна дека бебето е нејзино. Нејзиното образложение е дека таа се плашела од своите родители. Ова било нејзино второ дете, а првото има четири години, па таа била исплашена дека нејзините родители нема да ѝ одобрат уште едно дете.Инаку бебето е сместено на интензивна нега во регионалната болница Port Shepstone. Неговата мајка наводно исто така е сместена тука, но не е јасно зошто.

Не се знае дали таа ќе се соочи со обвиненија или ќе биде повторно споена со своето бебе.

No comments

Powered by Blogger.