Санта мраз поголема од таа што го потопи Титаник стана атракција во Канада (Фото/Видео)

Мало рибарско село на Источниот брег во Канада одеднаш стана преплавено од туристи ои доаѓаат да ја видат сантата мраз што се појави на брегот за време на велигденските празници.Сантата висока 45,7 метри се „паркира“ во близина на Фериленд, зафрлено рибарско село во Њуфаундленд. Сантата е поголема и од таа што го потопи патничкиот брод титаник во 1912 година.Бидејќи навлезе во плитки води, сантата се нема поместено и најверојатно нема да орплови наскоро.

No comments

Powered by Blogger.