Папата Франциско повика на молитва за Македонија

Image result for pope francis
Поглaварот на Римокаталичката црква, папата Франциско за време на неделното обраќање пред десетици илјади луѓе на плоштадот Свети Петар во Ватикан повика на молитва и за сериозната политичка состојба во Македија по насилните настани во македонскиот парламент во минатата недела.

No comments

Powered by Blogger.