Телефоните победници со најдолготрајни батерии


Батеријата е еден од најголемиот проблем на денешните смартфони. Според тестирањето на Cnet, формиран е список со телефони со најдолготрајна батерија. Телефоните се тестирани во лабораторија, со коснтантно плејување на видео во Авионски режим.

Без разлика на тоа што Samsung Galaxy S8 Plus и Huawei Mate 9 формално не се на прво место, мора да признаеме дека телефоните имаат најмоќни перформанси. Тоа значи дека во категоријата на премиум смартфони се победници, а листата гласи вака:


Oppo R9S Plus (15 часа и 40 минути користење);

3One Plus 3T (16 часа користење);

Samsung Galaxy S8 Plus (18 часа користење);

Huawei Mate 9 (18 часа и 35 минути користење);

Motorola Moto Z Play (23 часа и 3 минути користење);

Samsung Galaxy A7 (22 часа користење).

No comments

Powered by Blogger.