Талат Џафери: Го повикувам Иванов, нека прогласи воена состојба!


Пратеникот од ДУИ, Талат Џафери, во синоќешната дебата на ТВ21 упати повик до претседателот Ѓорѓе Иванов да прогласи воена сосотојба.

"Еве јавно ќе го повикам да прогласи воена состојба ако таа негова одлука се базира на членовите 122 и 123 од Уставот. Иванов знае дека тоа никому не му оди во прилог и знае дека нема на кој да му објави војна", изјави Џафери.

No comments

Powered by Blogger.