Магија низ светот: Дестинации во цветно руво (фото)

Како изгледа кога пролетта се буди долж светските меридијани?Пролетта е доба кога секогаш одново ја спознаваме убавината на овој свет. Таа е симбол за надеж, сила, енергија и љубов. Расцутените дрвја, зеленилото, цвеќињата, убавите мириси и палетата бои неодоливо го прикажуваат сиот раскош на природата, облекувајќи го светот во живописно руво.

Пролетта е и најдоброто време е да ги спакувате куферите и да се впуштите во нова патувачка авантура, зар не? Ќе ги изгбегнете ниските или високите температури на зимата и летото, а притоа ќе имате и ретка можност да ја доживеете омилената дестинација на идиличен начин.

Во продолжение, ви откриваме како изгледа кога пролетта се буди долж светските меридијани. Дел од нив се светски метрополи и популарни туристички локации, додека,пак, другите се сликовити и чудесни, а помалку истражени агли на земјината топка.

Уживајте во глетките!

1. Езерото Текапо, Нов Зеланд


2. Паркот Хитачи, Јапонија


3. Шумата Халербос, Белгија


4. Шамони, Франција


5. Вашингтон, САД


6. Мадеира, Португалија


7. Заансе Сханс, Холандија


8. Токио, Јапонија


9. Отава, Канада


10. Париз, Франција


11. Перуџа, Италија


12. Портланд, САД


13. Брисел, Белгија


14. Високи Татри, Полска и Словачка


15. Барселона, Шпанија


16. Москва, Русија


17. Истанбул, Турција


18. Лондон, Англија


19. Бон, Германија


20. Бусан, Јужна Кореја

No comments

Powered by Blogger.