Дали се сеќавате на оваа сцена ? Еве како е снимена

Пишува: Точка

Неверојатната сцена во која Пол Вокер трча по автобусот, кој паѓа во бездна е вистинска - нема ефекти и не е снимана во студио.

Доколку сте го гледале седмиот дел од франшизата "Fast & Furious", тогаш сигурно се сеќавате на легендарната сцена во која Пол Вокер трча по автобусот. Ако не сте го гледале филмот, веројатно некаде сте налетале на оваа сцена.Но, она што е неверојатно е дека оваа сцена е вистинска. Таа не е снимена во студио, нема специјални ефекти - скоковите се вистински. Тоа не го изведува Пол Вокер туку неговиот каскадер - дублер кој е врзан со безбедносна жица, но совршено скока во оваа сцена.

Она што е уште поинтересно е фактот што скокот е снимен уште од првиот обид, а како истата е снимена, погледнете во видеото во продолжениe:

No comments

Powered by Blogger.