Како изгледа животот на границата меѓу Кина и Северна Кореја?


Светот внимателно ја следи ситуацијата по тензиите меѓу Северна Кореја и САД. Според Business Insider, Кина испратила 150.000 војници на границата меѓу двете земји поради зголемената агресивност од Северна Кореја.

Долго време Кина е трговски партнер на Северна Кореја, но зголемените тензии резултираа во економско забавување во односите. Фотографите на Reuters го посетија кинескиот град Дандонг на границата меѓу двете земји за да ја видат каква е сегашната состојба.


No comments

Powered by Blogger.