Направиле идеална куќа за одмор сами: Ја изградиле за два дена без ниту еден клинец!

Пишува: Точка

Ваква колиба можете да си изградите за само два дена, а ваквите дрвени структури имаат рок на траење и повеќе од 50 години.

Дрвените тули ќе ви овозможат да си иградите куќа без ниту еден клинец. Овие цигли се обликувани на тој начин што куќата може да се изгради брзо и лесно.


Две дрвени плочи се споени со еден посебен стап и така се добиваат "тули" кои се поклопуваат додека не го добиете крајниот резултат. 

Куќата изградена на овој начин ги задоволува ригорозните стандарди на енергетската ефикасност, пренесува Mashable.


Ваква колиба можете да си изградите сами за само два дена, а ваквите дрвени структури имаат рок на траење над 50 години. Ваквиот тип на куќа е идеален за одмор, викендица, а покрај тоа што ги исполнува сите еколошки стандарди, таа и изгледа многу убаво. No comments

Powered by Blogger.