Како изгледа летот на првиот летачки електричен автомобил?


Минхенската компанија Lilium објави видео од првиот пробен лет на нивниот прототип на летачки електричен автомобил VTOL. Овој автомобил може да мине околу 300 километри со максимална брзина од 300 километри на час.

No comments

Powered by Blogger.