Ова е моментот на експлозијата во руското метро: Надзорните камери снимиле ужасна снимка

Пишува: Точка

Надзорните камери го забележале моментот на страшниот терористички напад на една од станиците во подземната железница во Санкт Петербург во Русија, во кој загинале 14 лица, а повеќе до 40 биле повредени.

Луѓе од вкупно 17 руски региони се меѓу повредените во нападот, велат официјалните податоци.

Во нападот загинале 14 лица, а повеќе од 40 се повредени.

Бомбашот самоубиец кој извел напад на метро станицата во Санкт Петербург е со потекло од Киргистан, потврдиле безбедносните служби на таа централноазиска држава.

Страшната снимка од експлозијата, која била забележана од надзорните камери во подземната железница, била објавена на социјалните мрежи.

Video: The moment of the attack at the train station in St. Petersburg. 

No comments

Powered by Blogger.