Како христијаните низ светот го прославија Велигден?

'Милиони христијани низ светот денеска го слават Велигден, еден од најголемите и најзначајни христијански празници.

Традициите и ритуалите се различни во повеќе земји, а оваа галерија содржи фотографии од Велики петок, најтешкиот празник во годината, се вика и Распет петок, потоа од Велика сабота, денот меѓу смртта и воскресението како и од неделното прославување на Велигден.No comments

Powered by Blogger.