Apple ја стартуваше заканата за смарт автономни возила кон Tesla и Google


Apple посериозни влегува во автомобилската индустрија откако од калифорниските власти доби дозвола тестирање на новите автономни смарт возила.

На овој начин Apple навреме им се приклучи на конкурентите како Google и Tesla кои веќе подолго вршат тестови на своите автономни возила без потреба од човек кој ќе управува зад воланот, но засега нема повеќе детали за каков вид на технологија располага гигантот од Купертино.

Последните детали за Project Titan на Apple не носеа позитивни сигнали бидејќи наводно раководниот кадар кој бил поставен не ги исполнил очекувањата, ниту пак имало посакуван напредок.

No comments

Powered by Blogger.