HTC ја продаде фабриката за смартфони


Одборот на директори на HTC ја одобрил продажбата на фабриката за производство на паметни телефони, заедно со соседните парцели во Шангај, кој им припаѓа на подружницата HTC Electronic (Shanghai) Co. Областа на изградената територија е 114,8 илјади квадратни метри, а земниот дел е 70,9 илјади квадратни метри.

Вредноста на зделката изнесува 630 милиони јуани ($ 91,2 милиони евра), вклучувајќи го и данокот на додадена вредност во износ од 30 милиони јуани. Како купувач се јавува компанијата Shanghai Xingbao Information Technology.

Треба да се напомене дека веќе седми по ред квартал HTC трпи загуби. Во 2016 година, нето загубите на компанијата изнесуваa NT $ 10,56 милијарди ($ 341 милиони).

No comments

Powered by Blogger.