"Google" ја побива теоријата дека земјата е округла: Снимката ќе ве натера да се замислите

Пишува: Точка

На еден ЈуТјуб канал било објавено видео кое би можело да ги побие сите познати научни теории за настанувањето на човечката цивилизација.

Имено, на снимката се гледа мистериозен ѕид кој е далеку поголем од Кинескиот ѕид, и во најголем дел се наоѓа под површината на океанот.

"Светскиот ѕид" се протега на десетици илјади километри помеѓу двата пола, а на одредени растојанија постојат работи кои личат на кули или капии.

На археологијата досега не и било познато дека постои ова што го открива "Google Earth".


Во видеото се гледаат и координати, така што оваа мистерија можете да ја истражувате и сами. Ова е прв пат некои медиуми да изнесат ваков податок во јавност, а кој зборува во прилог на теориите дека Земјата е рамна плоча.

Погледнете го видеото и процените самите дали веруваме во една голема лага.

No comments

Powered by Blogger.