Принцот тргнува на училиште: Џорџ не смее да има најдобро другарче


Принцот Џорџ, синот на Кејт и Вилијам, наскоро тргнува во приватно училиште во Лондон, каде ќе го почне основното образование. Детето нема да смее да има само еден најдобар другар.

Причина што така ги воспитувале децата е да не бидат повредени доколку најдобриот пријател ги напушти. Ги учеле и секогаш да бидат добри и љубезни.


Инаку училиштето во кое ќе оди принцот Џорџ го посетуваат и момчиња и девојчиња, со што ќе биде прекината семејната традиција да оди во училиште каде исклучиво биле момчиња, како што бил случајот со училиштето на дедото и таткото на Џорџ.

Училиштето во кои ќе оди синот на принцот Вилијам и Кејт чини 5.653 фунти за полугодие, а е фокусирано но на уметноста, спортот и активности во природа.

No comments

Powered by Blogger.