Преслатки службени кучиња на нивниот прв работен ден

Колку слатко и да изгледаат овие кученца имаат сериозна мисија во животот, нивната работа се однесува во полицијата, војската, пожарникарската служба, медицинската служба, спасувачка служба и слично.

Станува вид за паметни кученца од различни раси кои се лесни за тренирање. Нивниот осет за мирис е 50 пати посензитивен од човечкиот, можат да детектираат дрога, експлозиви и да пронајдат исчезнати луѓе. Bored Panda направи галерија од службени кученца на нивниот прв работен ден.


No comments

Powered by Blogger.