Шест суптилни знаци дека сте натпросечно интелигентни – Дали се препознавате во нив?


Најинтелигентните луѓе најчесто се оние кои најмалку се фалат со своето знаење и интелигенција. Затоа, тимот од Reddit одлучил да направи листа од шест суптилни знаци кои откриваат дека некој е исклучително интелигентен.
1. Мудрост 

„Ти знаат кои работи не ги знаат“.

2. Сомнеж 

„Знакот на интелигенцијата е во тоа што секогаш се чудите и се прашувате. Само целосни идиоти секогаш се сто проценти сигурни околу се` што прават во животот.“


3. Потсмевање 

„Интелигентните луѓе имаат брза смисла за хумор.“

4. Љубопитност 

„Интелигентни се оние луѓе кои поставуваат интелигентни прашања. Повеќе сакаат да ги слушаат другите, отколку да зборуваат. Исто така, интелигентен е оној човек со кој можеш да разговараш за многу различни теми. Љубопитноста е клуч на се`.“


5. Вокабулар 

„Интелигентните луѓе подобро го користат својот вокабулар. Не е работата во големите зборови и изрази, туку во начинот на кој ги формулираат своите реченици.“

6. Зрелост 

„Кога се млади, интелигентните луѓе претежно позрело сфаќаат некои работи и претежно имаат позрела смисла за хумор.“

No comments

Powered by Blogger.