Почина најстариот Рокфелер: Ја доживеа 101-та, а сакаше да живее 200 години


Познатиот американски богаташ, Дејвид Рокфелер, почина денес на 101-на година..

Дејвид Рокфелер се родил на 12-ти јуни, 1915-та година и беше банкар, а и јавно најистакнатиот и најстариот жив член на исклучително богатото семејство Рокфелер, кое своето богатство го должи на бизнис компанијата "Standard Oil."
Поради незаконското создавање на монопол, компанијата во 1911-та година беше принудена да се подели на 34 компании.

За време на својот живот Рокфелер успеал да оствари достојно наследство со една од најмоќните капиталистички династии во историјата, која уште владее и денес.
Рокфелер имал шест трансплатации на срце, а во медиумите на шега изјави дека би сакал да живее до 200 години.

No comments

Powered by Blogger.