Тој го фрли новиот iPhone 7 во Мртвото море, но дури после 24 часа следело вистинското изненадување!

Резултатите од овој брутален тест со сигурност ќе ве изненадат!

Познатиот TechRax овојпат реши да ја провери издржливоста на новиот iPhone 7 на еден прилично невообичаен начин – токму во Мртвото море.

Се работи за потполно нов iPhone 7 примерок, којшто овојпат ги одмерил своите сили со најсоленото море на светот, како би се видело кој би бил крајниот исход. Иако нам во овој момент и воопшто не ни е јасно зошто некој би спровел вака брутален тест, над еден толку посакуван примерок. Па колкава ли е шансата да ви падне новиот телефон токму во Мртвото море? Веројатно еднаква на нула!

Новиот iPhone е секако водоотпорен, а тоа го покажуваат и сертификатите коишто стојат зад неговото име, но тоа секако не важи за период од 24 часа и за контакт со вода којашто во себе содржи толкаво количество на сол.

Меѓутоа, кога TechRax го извадил телефонот после цели 24 часа поминати во такви екстремни услови, го дочекало вистинско изненадување. За што точно се работи, погледнете во продолжение...

No comments

Powered by Blogger.