Оваа девојка докажа дека сè е до аголот на гледање!


Сите сме свесни за фактот дека Инстаграм девојките знаат како да се фотографираат. Земете ја за пример фитнес блогерката Ана Викторија, која стекна милионска публика, благодарение на своите совршени Инстаграм фотографии.

Благодарение на социјалните мрежи, светот стана опседнат со потребата од секојдневно фотографирање на сè што нè опкружува. Поради тоа, голем дел од публиката научија трикови со кои се ослободија од Фотошоп алатката. Станува збор за т.н. виток агол.

Меѓутоа, ние “обичните смртници”, често ги земаме работите здраво за готово и се воодушевуваме од Инстаграм совршенствата, што во поголемиот дел од случаевите се далеку од совршени.

Фитнес инструкторката и блогерка Ана Викторија е една од храбрите дами која го застапува #BodyPositivity трендот (бидете горди на своето тело), а таа најдобро знае дека работите не се онака како што изгледаат на социјалните мрежи.Неодамна, таа објави две свои фотографии, направени во ист ден. На фотографијата од лева страна, таа делува фит и затегнато, а на фотографијата од десна страна ја гледаме фитнес блогерката од друг, поопуштен агол, на кој изгледа пополничка.
Me 1% of the time vs. 99% of the time. And I love both photos equally. Good or bad angles don't change your worth ❤️ I recently came across an article talking about how one woman stated she refuses to accept her flaws, because she doesn't see them as flaws at all. I LOVED that because it sends such a powerful message that our belly rolls, cellulite, stretch marks are nothing to apologize for, to be ashamed of, or to be obsessed with getting rid of! As I'm getting older, I have cellulite and stretch marks that aren't going away, and I welcome them. They represent a life fully lived (for 28 years so far :)) and a healthy life and body at that. How can I be mad at my body for perfectly normal "flaws"? This body is strong, can run miles, can lift and squat and push and pull weight around, and it's happy not just because of how it looks, but because of how it feels. So when you approach your journey, I want you to remember these things: I will not punish my body I will fuel it I will challenge it AND I will love it 💗💗💗 If you're following my page, you're a part of helping me spread this message and creating this movement - thank you. #fbggirls www.annavictoria.com/guides
A photo posted by Snapchat: AnnaVictoriaFit (@annavictoria) on

Таа под фотографијата напиша:

“Јас 1% од времето VS јас 99% од времето. И двете фотографии подеднакво ми се допаѓаат. Добрите и лошите агли не ја менуваат нашата суштина. Малку “сало” на стомакот, целулит и стрии не се нешто поради кое треба да се правдаме.”

Секоја чест за искреноста, Ана!

No comments

Powered by Blogger.