Ретка прилика да погледнете во внатрешноста на главниот град на Северна Кореја


Истражете го главниот град на Северна Кореја, Пјонгјанг, во ова интригантно видео (time-lapse) од градот што е навистина ретка шанса да се види или посети.

Во придружба на британската компанија "Koryo Tours", режисерите Роб Витворт и ЈТ Синг ни понудија типични сцени од секојдневниот живот на народот во демократската република Северна Кореја.

Иако одредени ограничувања им беа поставено во врска со тоа што смеат да го снимаат, овој краткометражен филм нуди глетка на инсајдерски моменти, вклучувајќи го возењето во метро, историските споменици и посета на локалниот скејт парк.


No comments

Powered by Blogger.