Човекот кој ја доби најдобрата работа на светот како чувар на острови одлучи да ја смени. Сега му плаќаат за да го шета светот!


Бен Саутхол, од Хемпшир, стана чувар на островот Хамилтон во 2009 година по освојувањето на конкуренцијата. Тој поминал шест месеци во пишување на блогови и правење видеа за своите искуства на Големиот корален гребен.

По истекот на договорот, тој и неговата сопруга Софи добија работа со туристички одбори од Австралија и Нов Зеланд па сега можат да патуваат со полно работно време и да ги документираат нивните авантури на нивниот блог "Најдобриот живот во светот" (The Best Life In The World).

Човекот кој ја победи конкуренцијата на натпреварот за "Најдобарата работа на светот" сега го плаќаат за да го прошета истиот.

Сега Бен заедно со неговата сопруга Софи, која ја запознал патувајќи, се платени за да го шетаат светот и да ги документираат нивните авантури на нивниот блог за патување The Best Life In The World.


Парот го заврши предизвикот - да се посетат најубавите места на светот, вклучувајќи ја Тасманиа и 54.000 милји долгото патешествие од Сингапур до Лондон во Лендровер.

Бен вели: "Животот е навистина кул кога можеш да работиш и да патуваш заедно со љубената но станува уште подобар кога ќе додадеш и неколку предизвици во него. Придобивките се тоа што можеш да уживаш додека работиш и да немаш ниту еден идентичен ден, никогаш не е монотоно, а за сето тоа време имаш шанса да ги видиш најпрекрасните места на светот."

Непал

Пакистан

Мароко

Сингапур

НепалКиргистан

Туркменистан

Етиопија

No comments

Powered by Blogger.