Големата суша откри прекрасно здание после половина век: Од езерото „никна“ древна црква


Големата суша која што погоди делови на Мексико откри 400 години стара доминиканска црква која што речиси целосно е сочувана, иако со векови била под вода.

Дрон ја снимил потопената црква кај браната Бенито Хуарез во Хуапа Дел Маркез во Мексико и целото здание ги воодушеви сите.

Станува збор за доминикански храм од 16-ти век. Откако браната била изградена во 1964-та година, оваа црква била потопена, а сега се појави на површината поради големата суша која што го зафати Мексико.

Инаку и во минатите години кога истиот регион бил погоден од суша се покажувале одредени делови од црквата, но оваа година сушата е толку голема, така што на површината излезе буквално целата црква.


No comments

Powered by Blogger.