Мајка го оставивла своето мало дете на -21: Реакцијата на кучето ќе ве расплаче


Херојскиот чин на кучето спаси двегодишно дете од сигурна смрт.

Неговата мајка го оставила во колиба на -21 степен, а кучето го греело и не се одделувало од детето два дена, се додека соседите не го пронашле.

Детето е префрлено во болница, а добило мала хипотермија. Лекарите велат дека ќе преживее благодареќи на кучето и соседите кои го пронашле.

-Детето сигурно не би преживеало доколку не било кучето тука – тврдат лекарите.

Неодговорната мајка се вратила дома по четири дена откако било пронајдено детето, пишува “Siberian times”.

No comments

Powered by Blogger.