Еве точно во колку часот треба да јадете, ако сакате да ослабете


Веќе сигурно знаете колку е важна исхраната и внесувањето на сите намирници за борбата со вишокот на килограми.

Но, дали некогаш сте размислувале колку времето во кое внесувате храна влијае врз вашата диета.

Научниците од Харвард дојдоа до заклучок дека е многу важно кога доручкуваме, ручаме и вечераме.

Пред вас се идеалните саати, кои доколку редовно ги почитувате ќе станат ваши сојузници во борбата со килограмите.

Доручек:

Најидеалното време за доручек е меѓу 6 и 9 часот наутро. Веројатно не мораме да ви кажеме колку е важно да не го прескокнувате доручекот.Научниците од Харвард дојдоа до заклучок дека дури 30% од луѓето кои ги почитувале овиее саати дошле до посакуваната тежина.

Ручек:

Ручајте пред 3 часот. Калориите кои ги внесувате до овој период многу полесно се согоруваат.

Вечера:

Идеалното време за вечера е 19 часот. Вечерата нека биде лесна и после тоа немојте да јадете ништо.

No comments

Powered by Blogger.